Καλό φθινόπωρο! Επέστρεψα και εγώ προ ημερών από την Ιαπωνία… Δυστυχώς. Ήταν απλά τέλεια. Από την πολύ καλή θέση που είχα στο Tokyo Dome και είδα τα μωρά μου από κοντά μέχρι τα μέρη που επισκεφτήκαμε και τα φαγητά. Νομίζω η Ιαπωνία σε εντυπωσιάζει με την καθαριότητά της… και να βλέπεις ένα ακόμα γκομενάκι όταν στρίβεις στην γωνία δεν είναι λίγο! ; )

Οι πόλεις που είδαμε ήταν: Τόκυο, Τακαγιάμα, Καναζάβα, Χιροσίμα, Κυότο, Νάρα, Όζακα. Βασικά είδαμε ότι βλέπουν οι περισσότεροι τουρίστες. Έβαλα μερικές φωτογραφίες στο livejournal μαζί με περισσότερες λεπτομέρειες και διάφορα σχόλια αν και δεν μπορώ να τα θεωρήσω αρκετά. (tag: Japan) Θα ήθελα να περάσω περισσότερο χρόνο στο Τόκυο, αν και έμεινα εκεί μια εβδομάδα.

Ήταν τόσο όμορφα ώστε δεν με πείραξε ούτε η ζέστη ούτε και όλες οι ενοχλήσεις του γκρουπ. (Κάθε παράδεισος έχει και το φίδι του.) Πραγματικά δεν ξέρω τι να πρωτογράψω… Μόνο να προσθέσω εδώ κάτι που θα ενδιαφέρει περισσότερο τους Έλληνες. Κάποια στιγμή ο αρχηγός του γκρουπ έλεγε στον ξεναγό μας πόσο δύσκολα βλέπει να ελίσσονται οι Γιαπωνέζοι. Γιατί; Επειδή μια μέρα στο ξενοδοχείο δεν μπορούσαν να αλλάξουν κατά μισή ώρα την ώρα του δείπνου. Όχι, τα άλλα γκρουπ που ήταν στο ξενοδοχείο έπρεπε να αλλάξουν και αυτά την ώρα του δείπνου τους. Ελπίζω να μην είναι πολλοί οι Έλληνες που νομίζουν ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτούς. Αμφιβάλλω πολύ αν ο αρχηγός μας πρόσεχε καθόλου τους ανθρώπους που περνούσαν με κόκκινο και ακολουθούσαν αντίθετη λωρίδα στο μετρό επειδή ήταν πιο κοντά και άδεια. Όχι, είναι ρομποτάκια κατά τα άλλα. (Ναι, ναι). Α, και μια κυρία ήθελε διαφορετικό μπουφέ κάθε βράδυ. – Κάποια μέτρα ο μπουφές εννοείται. – Ούτε τα KAT-TUN δεν θα είχαν τόσες απαιτήσεις! ; )

Advertisements