Μιας που έχω όρεξη σήμερα, ας γράψω τις εντυπώσεις μου για μερικές γιαπωνέζικες σειρές που άρχισαν να παίζονται αυτόν τον καιρό!

 

Πέρα από τις κλασσικές μυστηρίου με δολοφονίες και ιατροδικαστές και τα ρομάντζα ή κοινωνικά, έχουμε και κάποιες που ξεχωρίζουν.

 

1. Oύτα νο ονιι-σαν (Ο μεγάλος αδερφός των τραγουδιών)

 

Η ιστορία ενός νεαρού που από ροκ σταρ καταλήγει να τραγουδάει παιδικά τραγούδια στην τηλεόραση. Όταν αποδέχεται την επαφή με τα παιδιά και τον λόγο για τον οποίο τον απέρριψαν οι φίλοι του, δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζει! Γιατί αν δεις τα πράγματα αλλιώς, η ζωή μπορεί να έχει πολλές εκπλήξεις και ικανοποιήσεις.

Η δύναμη αυτής της σειράς είναι εκτός από το ιδιαίτερο στόρυ, το ταλέντο του πρωταγωνιστή (Όνο Σατόσι) στην ηθοποιία και το τραγούδι.

Torrent: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_69836.htm

Direct download: http://community.livejournal.com/kazenomukoue/41233.html

Υπότιτλοι (αγγλικά): http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_69792.htm

 

2. Κάμι νο σιζούκου (Οι σταγόνες του θεού)

Μια σειρά για λάτρεις του κρασιού. Ναι, στην Ιαπωνία δεν υπάρχει θέμα που φοβούνται να πιάσουν. Ένας νεαρός ο οποίος δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά εφοδιασμένος με μια πολύ καλή γεύση και ακόμα καλύτερη όσφρηση, πρέπει να βρει 13 σπάνια κρασιά, ως τελευταία επιθυμία του πατέρα του.

Είναι μια σειρά απλή, όμορφη εικαστικά και με έναν ακόμα ταλαντούχο πρωταγωνιστή (Καμενάσι Κάζουγια – όχι τι θα έλεγα για την Λατρεία νο.1!!!)

Torrent: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_69592.htm

Direct download: http://community.livejournal.com/kazenomukoue/40860.html

Υπότιτλοι (αγγλικά): http://daddicts.com/forum/viewtopic_70082.htm

 

3. Ζένι γκέμπα (Τρελός για το χρήμα)

Μια ψυχολογική σειρά με κεντρικό ήρωα έναν νεαρό ο οποίος μετά από τον σοκ της συνειδητοποίησης ότι η μητέρα του πέθανε επειδή δεν είχε χρήματα να πάρει τα φάρμακά της και να ακολουθήσει την θεραπεία της αποκτάει μια ψυχαναγκαστική σχέση με τα χρήματα. Τα μαζεύει με μεγάλη επιμέλεια, τα κρύβει, και αλίμονο σε όποιον προσπαθήσει να τον κλέψει. Θα καταφέρει να μπει στον κόσμο των πλουσίων;

Οι δυο ηθοποιοί, αυτός που παίζει τον πρωταγωνιστή μεγάλο (Ματσουγιάμα Κεν’ιτσι) και μικρό είναι απλά συγκλονιστικοί. Μια πολύ δυνατή σειρά.

Torrent: http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_69731.htm

Direct download: http://communities.livejournal.com/jdramas (κοινότητα για μέλη μόνο)

Υπότιτλοι (αγγλικά): http://www.d-addicts.com/forum/viewtopic_69781.htm

 

Για όποιον δεν έχει μυηθεί ακόμα στο ιδιαίτερο στυλ και γοητεία της Ιαπωνικής τηλεόρασης, θα είναι σίγουρα μια ιδιαίτερη εμπειρία. Και θα μπορούσα να προτείνω ακόμα ΠΟΛΛΕΣ παλιότερες σειρές!  Τουλάχιστον είναι μικρές. Περίπου 10 επεισόδια η κάθε σειρά.

Advertisements