Θα επιχειρήσω να γράψω για πρώτη φορά μια όσο το δυνατόν καλύτερη κριτική για το καινούριο άλμπουμ των KAT-TUN, γιατί το βρήκα πάρα πολύ ενδιαφέρον! Το Breaktherecords ~ byyouandforyou ~ είναι το 4ο άλμπουμ τους και συνεχίζουν με ένα μίγμα ποπ, ροκ και ενίοτε χορευτικούς ήχους.

1. Don’t U ever stop

Ένα χορευτικό κομμάτι με μια καλή δόση ηλεκτρικής κιθάρας, πολύ καλύτερο από άλλα αυτού του είδους. Και έχει και ένα πολύ όμορφο βίντεο. 

 

2. Sadistic love

Ένα κομμάτι που συνδυάζει διάφορους ήχους: δυνατό μπιτ, (το οποίο θυμίζει λίγο το 7 Days Battle), πιο ποπ μετά για να επανέλθει στο μπιτ και προς το τέλος, το κομμάτι στο οποίο ξεκινάει να τραγουδάει ο Ουέντα είναι πολύ ατμοσφαιρικό. <33

 

3. Rescue

Ένα πολύ δυνατό χορευτικό κομμάτι το οποίο δεν παραλείπει να αναδείξει τα όμορφα φωνητικά του γκρουπ, και εδικά του Τζιν Ακανίσι. Θεματικό τραγούδι της ομώνυμης σειράς, έχει κάτι που σίγουρα σε συγκινεί.

 

4. Water Dance

Ατμοσφαιρική ηλεκτρονική μουσική, μέτρια γρήγορος ρυθμός, μερικές νότες κιθάρας… Σαν σύνολο είναι ένα τραγούδι που όμοιό του δεν ακούμε συχνά.

 

5. One Drop

Ροκ μουσική και γρήγορος ρυθμός. Ένα φοβερό τραγούδι, το οποίο δεν έχει εκτιμηθεί όσο άλλα του γκρουπ, ίσως και λόγω του αποτυχημένου – κατά την γνώμη μου – βίντεο.

 

6. Whiteworld [σόλο του Γιουίτσι Νακαμάρου]

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι, αντάξιο της γλυκύτητας της φωνής του Μάρου!

 

7. Care [σόλο του Τζιν Ακανίσι]

Ένα ροκ τραγούδι με καλή κιθάρα και πολύ γλυκιά και ταυτόχρονα δυνατή αίσθηση. Και τι να ξαναπώ για την φωνή του Τζιν; Απλά τα σπάει!

 

8. 1582 [σόλο του Κάζουγια Καμενάσι]

Δεν ξέρω πόσο αντικειμενική μπορεί να είμαι για το σόλο της Λατρείας νο.1. Ένα τραγούδι με περίεργη αίσθηση. Λίγο αγχωτικό σε κάποια σημεία – γιατί η μουσική ταιριάζει απόλυτα με τους στίχους –  αλλά πολύ γλυκό ταυτόχρονα. Η μουσική είναι ηλεκτρονική με έντονη την παρουσία και ενός βιολιού. Ανυπομονώ να δω πώς θα το παρουσιάσει ζωντανά, κυρίως εξαιτίας της παρουσίας κάποιον περίεργων ήχων. Η παραμόρφωση της φωνής δεν ξέρω αν μου αρέσει τελικά γιατί και ο Κάμε μας έχει αρκετά γλυκιά φωνή. Η παρουσία κάποιον γυναικείων ηχητικών εφφέ επίσης δεν έχει και πολύ νόημα.

 

9. Pierrot [σόλο του Κόκι Τανάκα]

Ο ράπερ του συγκροτήματος πέρασε στην ροκ πλευρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί ροκ μουσική, αλλά τώρα περιόρισε ακόμα και το ραπ για να ροκάρει. Και ναι. Η φωνή του δεν είναι ό,τι καλύτερο για ποπ και μπαλάντες, αλλά man, this guy rocks!

10. Hananomaumichi [Η πόλη των λουλουδιών που χορεύουν – σόλο του Τάτσουγια Ουέντα]

Ένα ποπ τραγούδι το οποίο το έγραψε ο ίδιος ο Ουέντα. Πόσο χαίρομαι όταν αυτό το παιδί κάθεται στο πιάνο του και γράφει ότι του αρέσει! Τα τραγούδια του είναι πάντα γλυκά, είτε ποπ είτε μπαλάντες. Και δεν πειράζει που δεν τραγουδάει πια ροκ! Ίσως άμα ξαναπιάσει την κιθάρα ή βάλει κάποιον άλλο να του γράψει! Προς το παρών μπορούμε να φανταστούμε μια χαρούμενη ανθισμένη πόλη όπου αντηχεί η γλυκιά και βαθιά φωνή του και κάπου ο ίδιος μας χαμογελά, και ο κόσμος έχει βγει βόλτα στους δρόμους να απολαύσει τον ήλιο.

 

11. Wind [σόλο του Τζουννόσουκε Ταγκούτσι]

Από ότι φαίνεται, από την στιγμή που ο Τζούννο βελτίωσε τόσο αισθητά την φωνή του αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι πιο σοβαρό, διατηρώντας όμως την χαρωπή αίσθηση του χαρακτήρα του. Είναι ένα ανάλαφρο jazzy τραγούδι, με γρήγορο ρυθμό, στην συγγραφή της μουσικής του οποίου συμμετείχε και ο ίδιος. Junnoweareproudofyou!

 

12. Kimimichi (Ο δρόμος μας)

Ένα ποπ-ροκ τραγούδι με ανάλαφρη αίσθηση. Αρκετά καλό.

 

13. Shunkashuto (Το τραγούδι των 4 εποχών)

Το λιγότερο αγαπημένο μου από το άλμπουμ. Έχει μια ελαφριά RnB αίσθηση αλλά είναι κυρίως ποπ.

 

14. White X’mas (Album Version)

Δεν ξέρω γιατί έβαλαν το χριστουγεννιάτικο τραγούδι τους σε καλοκαιρινό άλμπουμ. Μια μπαλάντα που μπορείτε να ακούσετε και στην σελίδα μου, αλλά χωρίς το ραπ του Κόκι. Μετά το Doshite kimi wo suki ni natte shimattan daroτων DBSK πρέπει να είναι ένα από τα ελάχιστα μοντέρνα τραγούδια στο οποίο μπορείς να ακούσεις άρπα. (Γιατί στην Ασία έτσι τους αρέσει).

 

15. Neiro

Μια ωραία μπαλάντα που σου αφήνει μια πολύ ευχάριστη αίσθηση.

 

16. Moon

Ένα τραγούδι που ξεκινάει με το σάμισεν, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό όργανο και συνεχίζει σε δυνατό ροκ (μην πω και μέταλ). Γιατί όποιος νομίζει ότι ένα boyband δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο γελιέται οικτρά. Οι KAT-TUN απλά μπορούν και το κάνουν.

 

Καλά και που να έγραφα για τα προηγούμενα άλμπουμ τους. Δεν είναι τυχαίο που έχουν εμφανιστεί και θα εμφανιστούν στα μεγαλύτερα στάδια της Ιαπωνίας περισσότερες μέρες από οποιοδήποτε άλλον καλλιτέχνη.

Για όποιον θέλει να το κατεβάσει:

http://www.sendspace.com/file/ld6817

Link credit goes to cloud_honey and bestfiction lj community

Advertisements