Από πότε το να γράφεις για την ομοφυλοφιλία σημαίνει ότι την προωθείς; Τι είναι; Μια συνήθεια σαν την χορτοφαγία; Ειλικρινά, ως πρώην «φαν» κόμικς με πρωταγωνιστές γκέι μπορώ να πω ότι η μόνη μερίδα του πληθυσμού που έλκεται από την ιδέα σε τέτοιο βαθμό είναι νεαρές κοπέλες. Ποιος θα αφήσει μια τόσο προσωπική υπόθεση όπως το σεξ να επηρεαστεί από «μόδες»; Και εκτός αυτού, αυτό που βλέπουμε στις ψυχαγωγικές εκπομπές των ΜΜΕ δεν έχει παρά έμμεση σχέση με την πραγματικότητα. Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι ένα ενναίο σύνολο.
Και τελικά τι είναι αυτό που μας φοβίζει στην ιδέα της ομοφυλοφιλίας; Ότι οι γυναίκες θα σταματήσουν να ενδιαφέρονται για τους άντρες; Ότι πρωωθείται μια εικόνα του άντρα, κακώς συνδιασμένη με τους ομοφυλόφιλους, άσχετη με τις σεξουαλικές του προτιμήσεις, την οποία οι άντρες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ακολουθήσουν, για τους δικούς του λόγους ο καθένας;
Σας έχω νέα! Οι γυναίκες επιλέγουν αυτό που τους αρέσει. Μια άλλη γυναίκα, ένα άντρα metrosexual ή και έναν άντρα με μουστάκι αν τους αρέσει. Η αρρενωπότητα δεν είναι παρά μια ιδέα. Και οι γκέι είναι αυτοί που είναι. Δεν νομίζω ότι κανείς έγινε γκέι από την μια μέρα στην άλλη, ότι και να ισχυρίζονται κάποιοι.
Τελικά που είναι η αλαζονεία των ομοφυλόφιλων; Στο ότι προσπαθούν να υπερασπιστούν με υπερηφάνεια την προτίμισή τους και την κοινωνική τους εικόνα και θέση; Ας μην λέμε ό,τι θέλουμε.

Κείμενα – σχεδόν υβριστικά – σαν το παρακάτω δεν βγάζουν κανένα νόημα.
http://ventetta.blogspot.com/2009/07/blog-post_440.html

Advertisements