Επιτέλους, κυκλοφόρησε σήμερα το DVD της ταινίας Atlas Shrugged. Είναι μόνο το 1ο μέρος και μπορείτε να το βρείτε στο pirate bay ή να το παραγγείλετε από την επίσημη ιστοσελίδα της ταινίας. Κοστίζει 19 $ και τα έξοδα αποστολής για Ελλάδα είναι 13$. Όταν μου έρθει η δική μου παραγγελία μπορώ να σας επιβεβαιώσω και το κατά πόσο είναι ασφαλές!

Και επειδή την είδα πριν από λίγο, ας περάσουμε γρήγορα και σε μια κριτική της ταινίας. Το σενάριο έχει σεβαστεί αρκετά το βιβλίο και από όσο θυμάμαι όλα τα βασικά σημεία είναι μέσα. Έχει πολύ ωραία ατμόσφαιρα με ωραίο φωτισμό και τοπία αλλά σου δίνει και την αίσθηση ενός κόσμου που καταρρέει. Οι ηθοποιοί είναι καλοί και μου αρέσουν στους ρόλους τους. Η πλοκή είναι πυκνή, κάτι απαραίτητο για να βγει ένα τόσο μεγάλο βιβλίο σε ταινία, ακόμα και αν αυτή έχει 2 μέρη. Το 1ο μέρος είναι μόνο μιάμιση ώρα. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι ότι αλλάξανε το όνομα ‘Galt’s Gulch’ με το ‘Ατλαντίδα’. Τι μας λέτε!!! Κουραστήκατε πολύ για να γίνετε πρωτότυποι!

Υπόθεση

Και τέλος, για όσους δεν γνωρίζουν το βιβλίο της Ayn Rand, (το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στα Ελληνικά από την Ωκεανίδα) λίγα λόγια για την υπόθεση. Σε έναν κόσμο που έχει γίνει σχεδόν όλος κομμουνιστικός, η Αμερική, σε ένα πολύ κοντινό μέλλον είναι από τις λίγες χώρες που δεν έχουν γίνει κομμουνιστικές, αλλά με πάρα πολλά προβλήματα. Πολλοί σημαντικοί άνθρωποι εξαφανίζονται μυστηριωδώς και η Ντάγνυ Τάγκαρτ, στέλεχος εταιρίας σιδηροδρόμων και ο Χανκ Ρήρντεν, βιομήχανος, είναι από τους λίγους που έχουν μείνει να παλέψουν σε έναν κόσμο που καταρρέει.

Βαθμολογία 4/5.

Θα έβαζα και 5/5 αν δεν μου την έσπαγε το όνομα-μαϊντανός ‘Ατλαντίδα’.

Advertisements