Κυκλοφόρησε το νέο άλμπουμ των KAT-TUN με τίτλο Chain. Νομίζω ότι δεν θα απογοητεύσει τους φαν, μιας και είναι πιστό στον ήχο των KAT-TUN, ενώ ταυτόχρονα το βρίσκω καλύτερο από το προηγούμενο No More Pain. Ας πάρω πάλι ένα-ένα τα τραγούδια .

1. Lock On
To lead song του άλμπουμ. Ηλεκτρονική μουσική με καθαρά ροκ στοιχεία κάνουν ένα πολύ δυνατό τραγούδι. Ίσως θα μπορούσε να είναι λιγότερο ηλεκτρονικό, αλλά οι ΚΤ δεν παύουν ποτέ να είναι ποπ. Είναι οι ΚΤ που ξέρουμε και αγαπήσαμε.
2. One day
Αυτό το τραγούδι με κέρδισε μετά τα πρώτα 20 δευτερόλεπτα. Ξεκινάει σαν χαζό μπιτάκι αλλά μετά εξελίσσεται σε κάτι πολύ γλυκό και γοητευτικό. Εντελώς j-pop, αλλά πώς να το πω, έχει μουσική!
3. Birth
Το τελευταίο single των KAT-TUN. Πολύ cool και γουστάρουμε. (Δείτε προηγούμενη ανάρτηση).
4. Ultimate wheels
Παλιότερο single, ένα ακόμα δυνατό τραγούδι. Βγάζει ένα όμορφο συναίσθημα ανακούφισης. Gotta love it!
5. Finale (σόλο του Τζουννόσουκε Ταγκούτσι)
Πολύ ηλεκτρονικό τραγούδι και με αρκετή παραμόρφωση φωνής. Τίποτα το ιδιαίτερο. Τα προηγούμενα σόλο του Τζούννο μ’άρεσαν πολύ περισσότερο. Το κομμάτι ραπ δεν έχει να προσθέσει τίποτα.
6. Step by step (σόλο του Γιουίτσι Νακαμάρου)
Κάτι ανάμεσα σε ποπ και RnB νομίζω. Καλούτσικο και ο Γιουίτσι τραγουδάει συμπαθητικά. Ίσως η φωνή του να θεωρείται τεχνικά άρτια, αλλά συνήθως δεν μου βγάζει κανένα συναίσθημα. Σε αυτό το τραγούδι, ναι! Και πιάνει και ωραίες ψηλές νότες!
7. Run for you
Ένα ακόμα παλιό single. Ωραίος ρυθμός και ένα μπιτάτο τραγούδι που σε ξεσηκώνει με στυλ. Ωραία προσθήκη στο άλμπουμ. Σε ένα σημείο λίγο μετά την μέση διαλύουνε την μελωδία και βάζουνε και autotune, αλλά που πάμε χωρίς μια μικρή αλλαγή!
8. Ano hi no yo ni
Χαρακτηριστικό RnB στα 2 πρώτα λεπτά. Γλυκούλι θα το έλεγα και ανοίγει το τραγούδι ο Τατ-τσαν. ❤ Μετά πάει περισσότερο προς το ποπ για να ξαναγυρίσει στο RnB πάλι. Εγκρίνεται.
9. Zutto (σόλο του Κάζουγια Καμενάσι)
Η λατρεία παραμένει λατρεία. Ο Κάμε αποφάσισε να μας εντυπωσιάσει με την φωνή του αυτή την φορά και να πάρει αγκαλιά το μικρόφωνο αντί να κάνει χορευτικές φιγούρες. Γλυκό τραγούδι με αργό ρυθμό. Σίγουρα χαλαρωτικό και ευχάριστο.
10. Smile for you
Ίσως το πιο αδιάφορο τραγούδι του άλμπουμ. Λίγο χαζοχαρούμενο. Θα προτιμούσα να το έβαζαν b-side σε κάποιο single και να έβαζαν στην θέση του ένα από τα καταπληκτικά b-sides τους…
11. Hakanai yubisaki
Τραγούδι με μια πολύ όμορφη αρχή με ένα όργανο που μάλλον είναι άρπα. Άρπα = instant win. Γλυκούλι ποπ-RnB τραγούδι. Και κλείνει με άρπα και κιθάρα! ❤
12. ~again (σόλο του Τάτσουγια Ουέντα)
Τραγούδι που έγραψε ο φίλος του Τατ-τσαν, Μασάμι. Μπαλάντα, αλλά τι μπαλάντα! Εντάξει, τραγουδάει ο Τατ-τσαν τι άλλο να πω! Βέβαια μας την έκανε και στις συναυλίες εμφάνισε ένα 2ο σόλο, ροκ, το οποίο ένας Μέρφυ ξέρει ας ποτέ θα το ακούσουμε κανονικά, και εκτός από αδυναμία στον Τατ-τσαν έχω αδυναμία και στο ροκ. Τέλος πάντων. Στο άλμπουμ έχουμε αυτή την όμορφη μπαλάντα και τι να κάνουμε!!! Feel the cute!
13. Change ur world
Τρίτο single που μπαίνει στο άλμπουμ. Μεταλοειδή ντραμς, ηλεκτρική κιθάρα… εντάξει. Οι KAT-TUN είναι πάντα οι KAT-TUN. Πώς τα καταφέρνουν να κάνουν metal arrangement σε ένα ποπ τραγούδι και να μας κάνουν να πωρωθούμε… αααχ! Και δεν είναι καν στο επίπεδο παλιότερων τραγουδιών τους, αλλά αξίζει.
14. Dangerous cat ~make you wet chapter 3~ (σόλο του Κόκι Τανάκα)
Γαυγίσματα, ο Κόκι νιαουρίζει με την έτσι και αλλιώς νιαουριστή φωνή του… και έχει βαλθεί να κολλάει το ‘make you wet’ σχεδόν σε κάθε hip hop σόλο που βγάζει (αν θυμάμαι καλά). Κόκι, οι γάτες είτε έχουν οίστρο είτε όχι. Δεν εξαρτάται από το πόσο hot είσαι. Τέλος πάντων. Πλάκα έχει το τραγούδι. Miaw.
15. Hodokyou
Μάλλον το 2ο πιο αδιάφορο τραγούδι του άλμπουμ. Pop-RnB something πάλι. Κακό δεν είναι, αλλά δεν θα τραβήξω και τις κοτσίδες μου.
16. White
Τέταρτο single που μπαίνει στο άλμπουμ. Ποπ με γρήγορο ρυθμό. Αρκετά συμπαθητικό.
17. Soldier
Εντυπωσιακό τραγούδι. Πολύ καλό arrangement. Και μετά ακολουθεί ένα κρυφό track, Chain of love. Συμπαθητικό.

Advertisements