Ας ξεκινήσω αυτή την ανάρτηση με δυο φωτογραφίες. Τι νομίζετε ότι βλέπετε; Δύο κορίτσια; Δύο αγόρια; Ένα κορίτσι και ένα αγόρι;

  

Έψαξα αρκετά για να βρω κατάλληλες φωτογραφίες. Ελπίζω να μην σοκαριστείτε πολύ, αλλά στην πρώτη φωτό (αριστερά) είναι μια ταϊβανέζα, η Zhang Yun jing και στην δεύτερη (δεξιά) είναι ένας κορεάτης, ο Kim Heechul. Δεν ξέρω αν είναι γκέι ή στρέιτ. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι δεν είναι τρανσέξουαλ, δεν παίρνουν ορμόνες (υποθέτω) και σε άλλες φωτό η κοπελιά φαίνεται πολύ γλυκούλα και ο νεαρός μας πολύ αρρενωπός. Είναι και οι δυο διάσημοι, μπορείτε να τους ψάξετε.

Το ερώτημα τώρα είναι, όσοι ενοχλούνται με αυτού του είδους το gender play, γιατί ενοχλούνται; Είχα πρόσφατα την απάντησή μου, και για αυτό γράφω αυτό το ποστ. Γιατί φυσικά, υπάρχει πρόβλημα ‘if you reach third base’ για να χρησιμοποιήσω ακριβώς την έκφραση που είδα. Με λίγα λόγια, θέλουμε να ξέρουμε τι έχει ο άλλος κάτω από το παντελόνι του, την φούστα του, ή ό,τι φοράει τέλος πάντων. Βλέπουμε τους άλλους σαν υποψήφιους εραστές, σαν έναν ρόλο που πρέπει να παίξουν. Και όλα αυτά με μια ματιά.

Πιθανόν να είναι χρήσιμο να βλέπουμε τους άλλους σαν υποψήφιους εραστές. Αλλιώς μπορεί  να μην υπήρχε η ανθρωπότητα. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν τόσες διαφορές στους ανθρώπους μεταξύ τους, που η εμφανισιακή διαφορά ανάμεσα στα δυο φύλα να είναι μερικές φορές μικρή. Ασήμαντη. Αν γνωρίσουμε λίγο παραπάνω τον άλλον, αν τον ακούσουμε να μιλάει, μπορούμε να καταλάβουμε αν είναι άντρας ή γυναίκα. Αν είμαστε τόσο απελπισμένοι να βάλουμε κάποιον στο κρεβάτι μας. Και δεν χρειάζεται να ταραζόμαστε αν κάτι ξεφεύγει από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε. Οι άνθρωποι δεν υπάρχουν για να ικανοποιούν τις δικές μας προσδοκίες. Και μου αρέσει όταν κάποιοι άνθρωποι είναι τόσο ακομπλεξάριστοι που δεν νιώθουν την ανάγκη να είναι αυτό που περιμένουν οι άλλοι.

Τέλος, πρέπει να τονίσω ότι σε όλους τους άντρες δεν αρέσει ο ίδιος ο τύπος γυναικών. Παρομοίως, σε όλες τις γυναίκες δεν αρέσει ο ίδιος τύπος αντρών. Ας μην γκρινιάζουμε για το πώς είναι οι γυναίκες και αγνοούμε αυτές που διαφέρουν. Ας μην γκρινιάζουμε για το πώς είναι οι άντρες και αγνοούμε αυτούς που διαφέρουν. Peace & I’m out.

Advertisements