Το Shitsuren Chocolatier (ο πληγωμένος σοκολατοποιός) είναι η μοναδική ιαπωνική σειρά που παρακολουθώ αυτή τη σαιζόν, και με έχει ενθουσιάσει. Για εμένα ήρθε σε μεγάλη αντίθεση με το αυτό που παρακολούθησα την προηγούμενη σαιζόν, το Tokyo Bandwagon, ένα αρκετά συντηρητικό ντράμα.

Εικόνα

Είναι μια γλυκιά, καυτή, και αναζωογονητική σειρά. Το βασικό της θέμα είναι η προσπάθεια ενός νεαρού ζαχαροπλάστη, του Σότα (Matsumoto Jun),  να κερδίσει τον σχολικό του έρωτα, την Σαέκο, μια κοπέλα ελευθερίων ηθών θα μπορούσαμε να πούμε.  Και καλά να έβγαινε απλά με πολλά αγόρια. Αλλά ταυτόχρονα τον κοροϊδεύει, αφήνοντάς τον να πιστεύει ότι έχει ελπίδες.

Όμως ο Σότα δεν είναι ένας κακόμοιρος χαρακτήρας, θύμα της Σαέκο. Αποφασίζει να γίνει ο καλύτερος σοκολατοποιός του Τόκυο, έτσι ώστε η Σαέκο να τρώει τα σοκολατάκια του και να τον σκέφτεται. Είναι αποφασιστικός, δημιουργικός, δραστήριος και έτσι πετυχαίνει να δημιουργήσει ένα πολύ πετυχημένο ζαχαροπλαστείο. Δεν σταματά να σκέφτεται  ποτέ την Σαέκο, αλλά στην ζωή του μπαίνει και η καταπληκτική Έλενα, χάρη στην οποία αποφασίζει να τελειώσει μια για πάντα με τα παιχνίδια της Σαέκο. Η Σαέκο όμως είναι ένας χαρακτήρας που μάλλον είναι για λύπηση, παγιδευμένη σε μια ζωή που όλα περιστρέφονται γύρω από το πώς θα τυλίξει  έναν άντρα. Αδιαφορώντας για τον γάμο της, ο οποίος αποδεικνύεται έτσι και αλλιώς λάθος, προσπαθεί να τυλίξει τον Σότα με κοντή φούστα και κουνήματα, επειδή τον έχει ανάγκη και δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι ο Σότα είναι ένας άντρας με τρόπους, που του αρέσουν οι ευθείες προσεγγίσεις. Ο μοναδικός λόγος που πηγαίνει με την Έλενα είναι επειδή δεν του έκανε κόλπα αλλά ζήτησε αμέσως αυτό που θέλει.  Ταιριάζουν πολύ σαν ζευγάρι, και ο Σότα την υπερασπίζεται χωρίς δισταγμό απέναντι σε μια συνάδερφο που την κατηγορεί επειδή μια σοβαρή κοπέλα δεν μπορεί να έχει ‘friend with benefits’.  Hurray για το ‘ας τελειώνουμε με το slut shaming’ και το ‘το friendzone δεν είναι το πρόβλημά σου αν δεν κάνεις σεξ’.  Το αν θα καταφέρει ο Σότα να ξεφορτωθεί την Σαέκο τελικά, είναι ένα ζήτημα. Η αναποφασιστικότητά του στο 8ο επεισόδιο πάντως ήταν εκνευριστική και αν πληγώσει την Έλενα θα τον φάω.

Κατά τα άλλα είναι μια καλογυρισμένη σειρά, με πολλούς ενδιαφέροντες χαρακτήρες. Η σκηνοθεσία είναι εντελώς καρτουνίστικη, αλλά αυτό είναι αναμενόμενο για ένα σενάριο που προέρχεται από μάνγκα. (Σετόνα Μιζουσίρο).

Και επειδή είχα την έμπνευση, ένα βίντεο.

Προειδοποίηση: κάψιμο.