Και πριν δω το φινάλε της 2ης σαιζόν του Arrow, ας αναλύσω το πόσο καλή είναι αυτή η σειρά.

Την πήρα χαμπάρι μέσω του Flash (ο γνωστός υπερήρωας της DC), όπου κάνει guest starring o Green Arrow, ένας άλλος υπερήρωας που δεν γνώριζα. (Στην πραγματικότητα είναι η νέα σειρά του Flash που κάνει πρεμιέρα μέσω της σειράς Arrow). Εν πάση περιπτώσει, μου αρέσουν γενικά οι υπερήρωες, και στην προκειμένη περίπτωση μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό:

Stephen-Amell-as-Green-Arrow-in-Justice-League

Δηλαδή ο σκοτεινός μυστηριώδης τοξότης.

Ο οποίος ευτυχώς στην τηλεόραση, στυλιστικά, δεν έχει σχέση με αυτό:

Green_Arrow_-_Quiver_trade_paperback

Ευτυχώς όμως και στα κόμικς βελτιώνεται:

ga17

Τέλος πάντων, επιστροφή στην σειρά.

Έχουμε τον ήρωα που μεταμορφώνεται μετά από ένα βασανισμένο τραγικό παρελθόν, και χωρίς υπερδυνάμεις, καταφέρνει να γίνει ένας ασταμάτητος, ατρόμητος κτλ υπερασπιστής της πόλης του. Και ΟΧΙ δεν είναι ο Ρομπέν των Δασών! Μπορεί να τα βάζει με 1 percenters αλλά ως γνήσιο πλουσιόπαιδο, τέκνο της καπιταλιστικής κοινωνίας, δεν έχει αριστερή ιδεολογία.

Και ας δούμε και τους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς.

Έχουμε τις καταπληκτικές πολεμίστριες με τα δικά τους βάσανα. Όχι δεν υπάρχει θέμα στην σειρά με τις γυναίκες να πολεμάνε είτε μαζί με τους άντρες είτε ακόμα και ενάντια.

Και το κάνουν χωρίς να είναι ντυμένες έτσι:

green_arrow_and_black_canary_by_risq55-d6f8iez

 

Θα μου πείτε τι είναι ρεαλιστικό στα κόμικς, για να μην μπορεί να περάσει ένα μαγιό ως πολεμική στολή; Καλά το δικτυωτό καλσόν δεν υπάρχει, σκίστηκε. Ξεχάστε το.

Στην σειρά υπάρχει και  η ντροπαλή, αδέξια και φεμινίστρια IT girl.  Και γενικά έπεσε αρκετό flailing με τις κοπελιές. H ομάδα συμπληρώνεται με τον έμπιστο συνεργάτη του Arrow και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τα πάντα.

Επίσης οι διάλογοι έχουν έξυπνες ατάκες και λεπτό χιούμορ, η δράση είναι σε σωστή ισορροπία με σκηνές που εξελίσσουν την υπόθεση και γενικά παρακολουθείται με πολύ ενδιαφέρον από όσους αρέσει το είδος. Δεν είμαι μόνο σίγουρη τι να σκεφτώ για τα συχνά flashback που συμπληρώνουν και επεξηγούν την υπόθεση, αλλά δίνονται τόσο κομματιαστά που είναι λίγο κουραστικά.